Te inspiră un tablou? Scrie o poveste despre el şi trimite-o la concurs

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 ianuarie 2012 58 afişări

Constatând că o parte din tablourile pe care le deţine nu-i înfăţişează, de fapt, pe cei despre care se credea că ar fi în ele, Galeria Naţională de Portrete din Londra s-a gândit să le pună totuşi în valoare apelând la ajutorul unor scriitori, printre care Alexander McCall Smith, Julian Fellows sau Terry Pratchett.

Aceştia au fost rugaţi să compună câte o poveste despre personajele necunoscute din tablouri, poveştile lor împreună fiind adunate într-o carte, care conţine şi imaginile ce i-au inspirat şi poate fi cumpărată de la Galerie sau online.

Despre portretele cuprinse în carte s-a crezut multă vreme că prezintă personaje importante, cum ar fi Regina Maria a Scoţiei, primul duce de Buckingham ori Regina Elisabeta I, dar cercetările au arătat că lucrurile nu stau cum se credea. Tablourile necunoscuţilor fac în prezent obiectul unei expoziţii la Galeria Naţională de Portrete din Londra, unde vizitatorilor li se prezintă şi informaţii despre cercetările întreprinse de masteranzii Universităţii din Bristol cu privire la ele.

Muzeul organizează, de asemenea, un concurs pentru publicul care se simte inspirat de personajele din picturile expuse, cei interesaţi fiind rugaţi să-şi trimită propriile lor poveşti. În fiecare lună, cele mai interesante poveşti trimise vor fi selectate de organizatori, reproduse pe site-ul muzeului şi pe panourile expoziţiei, care va fi deschisă până la 22 iulie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/te-inspira-un-tablou-scrie-o-poveste-despre-el-si-trimite-o-la-concurs-9147320
9147320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.