Preoţii sfinţesc alimentele expuse la un târg de produse tradiţionale (GALERIE FOTO)

Postat la 27 noiembrie 2011 31 afişări

Ediţia curentă a târgului de produse tradiţionale Ecoagris din Iaşi, fiind o ediţie specială de Hramul Bisericii Toma Cozma din Iaşi, s-a deschis într-un mod cu totul inedit, prin oficierea unei slujbe religioase, soborul format din cinci preoţi invitaţi mergând în procesiune şi binecuvântând cu agheasmă fiecare stand expoziţional.

La standuri sunt expuse alimente de post: păstrăv afumat, preparate din peşte, zacuscă din peşte din Neamţ şi Maramureş, diverse soiuri de fructe din Maramureş (mere, pere, prune uscate cu miez de nucă în interior în loc de sâmbure etc.), dulceţuri, conserve de legume şi fructe, siropuri, fructe confiate din Neamţ, Maramureş şi Iaşi, miere de albine şi alte produse apicole din Vaslui, produse de panificaţie din Iaşi, prăjituri de casă din Maramureş.

Preoţii sfinţesc alimentele expuse la un târg de produse tradiţionale (GALERIE FOTO)

De asemenea, în cadrul târgului se găsesc produse naturiste produse în judeţul Bihor, cu plante obţinute atât din flora spontană a Munţilor Apuseni, cât şi din culturi: ceaiuri, tincturi ( păducel şi vâsc, rostopască, pufuliţă cu flori mici şi ghimpe, ienupăr, cruşin etc.), siropuri (muguri de pin patlagină şi propolis-zahăr, muguri de pin, patlagină şi propolis-miere, etc) şi alifii (untul pământului, mărul lupului, gălbenele).

Sunt expuse şi produse lactate şi brânzeturi din judeţul Suceava şi Bistriţa-Năsăud (brânză de burduf, telemea de oaie, telemea de vacă, caşcaval, urdă, lapte şi brânzeturi de capră etc.), precum şi preparate tradiţionale şi ecologice din carne din Maramureş şi Neamţ (carne de porc mangaliţa fără colesterol, pui ecologici etc.).

Târgul are loc în perioadele 25-27 noiembrie, 9-11 decembrie, la care se adaugă şi o ediţie specială de Crăciun programată în perioada 21-23 decembrie. Este structurat pe trei secţiuni: produse de apicultură, agricultură (seminţe, articole gospodăreşti şi de grădinărit, tratamente ecologice pentru mediu), respectiv produse ecologice, naturale şi tradiţionale. Organizatorul este compania Bioma Agro Ecology, care distribuie în România produsele agricole ecologice furnizate de firma omonimă din Elveţia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/preotii-sfintesc-alimentele-expuse-la-un-targ-de-produse-traditionale-galerie-foto-9010204
9010204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.