Noua modă în domeniul nunţilor. Care sunt noile cerinţe ale clienţilor din toată lumea şi ce fel de suprize au pentru ei marii artişti

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 august 2021 6189 afişări

Când nu expun prin galerii ori muzee sau diverse alte spaţii publice şi private, unii artişti nu se dau în lături de la a colabora cu persoane care vor ca un moment important din viaţa lor să fie cât mai deosebit posibil. Aşa se face că au apărut oferte de instalaţii de artă pentru nunţi, scrie New York Times.

Ce fel de instalaţii de artă îşi doresc clienţii? Unii solicită stoluri de 5.000 de cocori de hârtie, alţii o coajă uriaşă de banană pe podea, coarne de cerb colorate cu vopsea auto ori o parâmă de aur de circa 80 de metri expusă în centrul spaţiului unde se desfăşoară petrecerea.

Unele nunţi încep să semene din ce în ce mai mult cu nişte galerii de artă, printre cei care doresc aşa ceva existând cupluri care caută inspiraţie la muzee care le plac şi apoi angajează artişti care să le pună viziunea în practică. S-a cerut astfel schiţa unui muzeu care apoi a fost reprodusă pe podeaua ringului de dans, iar în alt caz un candelabru inspirat de o lucrare de artă pe care cei care urmau să se căsătorească o văzuseră expusă undeva.

În funcţie de dorinţele clientului, proiectele artistice pot fi şi mai grandioase, cum ar fi nişte sculpturi transparente din plasă de sârmă, realizate de un artist şi scenograf italian, Edoardo Tresoldi.

S-a cerut şi atmosferă inspirată din picturile lui Van Gogh, artistul angajat alegând pentru această ocazie o serie din tablourile preferate ale miresei pe care să le recreeze pentru nunta acesteia din India. 

Moda artiştilor de nunţi a ajuns şi în Dubai, unde, spre exemplu, o firmă de design, Designlab Experience, a colaborat cu artişti la crearea senzaţiei de vis lucid pentru cei 3.500 de invitaţi ai unui astfel de eveniment, printre lucrări numărându-se norişori din cristale Swarovski sau creaturi magice tridimensionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.