Lucius Malfoy din Harry Potter a devenit viespe

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 octombrie 2017 78 afişări

Când eşti entomolog şi mare iubitor al aventurilor lui Harry Potter, ai unde să cauţi inspiraţie pentru nume de insecte în cazul unor descoperiri.

Lucius Malfoy din Harry Potter a devenit viespe

Neozeelandezul Tom Saunders a descoperit o nouă specie de viespe, pe care a denumit-o Lusius malfoyi, scrie The Guardian.

Denumirea vine de la Lucius Malfoy, personaj negativ din seria Harry Potter, care însă trece de partea binelui până la final, şi a fost aleasă de către descoperitorul noii specii tocmai pentru a arăta că nu toate viespile sunt rele aşa cum se crede.

Lusius malfoyi este una dintre cele 3.000 de specii endemice ale Noii Zeelande care nu înţeapă oamenii şi nici nu le provoacă alte probleme, susţine Saunders, având însă un rol foarte important în ecosistemul în care trăieşte.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.