Legatura dintre panica si economie

Postat la 02 octombrie 2009 17 afişări

Starea de spirit a unei persoane ii influenteaza nu numai pe cei din jur, ci poate merge pana la a determina comportamentul economic al oamenilor, sustin o serie de studii. |n calitatea lor de fiinte sociale, afirma cercetatorii care au studiat problema “contagiunii” emotionale, oamenii se influenteaza unii pe altii, transmitandu-si starile sufletesti, iar cei afectati de trairile altora nu sunt intotdeauna constienti de motivele schimbarii lor de dispozitie.

Aceasta se poate petrece si fara ca oamenii sa se afle in aceeasi incapere sau sa se cunoasca, transmiterea emotiilor realizandu-se prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa. Contagiunea emotionala afecteaza comportamentul economic al oamenilor, un exemplu usor de verificat fiind acela in care, daca vanzatorul le zambeste clientilor, acestia tind sa petreaca mai mult timp in magazinul respectiv, unde vor cheltui mai multi bani pentru cumparaturi.

La fel stau lucrurile si pe piata bursiera, unde atunci cand predomina optimismul ca stare de spirit, investitiile speculative sunt preferate, iar atunci cand starea generala este pesimista, investitorii cauta siguranta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panica,
economie,
emotii

Citeşte pe Gandul.ro

/arta-si-societate/panorama/legatura-dintre-panica-si-economie-4954551
4954551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.