Idei de afaceri: salata crescută la lumină de leduri (GALERIE FOTO, VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 iulie 2014 689 afişări

Dacă vrei să-ţi faci o fermă nu ai neapărat nevoie de un spaţiu în aer liber, după cum o arată un proiect început recent într-o fostă fabrică Sony din Japonia.

Proiectul constă dintr-o fermă de interior unde pe etajere cu cincisprezece rafturi se cultivă salată, scrie The Independent. Plantele cresc într-o încăpere cu temperatură controlată şi beneficiază de iluminare de la leduri produse de General Electric, care emit lumină pe nişte lungimi de undă propice creşterii lor, ceea ce pare să le priască.

Ferma de interior a ajuns deja la o producţie de 10.000 de căpăţâni pe zi, afirmă cei implicaţi în proiect. Motivul lansării acestui proiect îl reprezintă dorinţa de a vedea dacă se pot obţine recolte care să răspundă cererii în creştere de alimente, fără a fi afectate de secetă, boli sau dezastre naturale.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/idei-de-afaceri-salata-crescuta-la-lumina-de-leduri-galerie-foto-video-12984284
12984284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.