Cum să scoţi la licitaţie tabloul unui artist care nu există (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 noiembrie 2011 72 afişări

O lucrare a artistului expresionist abstract Nat Tate va fi pusă în vânzare în această lună de către casa de licitaţii Sotheby’s din Londra. Este o premieră, deoarece lucrarea este atribuită unui artist inexistent.

Nat Tate a fost creat, de fapt, de romancierul britanic William Boyd, care i-a scris o biografie publicată în 1998 - "Nat Tate: Un artist american (1928-1960)" - unde erau incluse desene atribuite lui Tate, de fapt varii desene, poze şi ilustrate vechi culese de Boyd din diverse surse. Pentru o mai mare veridicitate, biografia era însoţită şi de comentarii ale muzicianului David Bowie şi ale scriitorului Gore Vidal, care ştiau adevărul.

Gluma a fost împinsă foarte departe - David Bowie evocă într-un ton tragic ultimele zile ale lui Nat Tate, din ianuarie 1960, spunând că Tate şi-a adunat atunci aproape toate lucrările şi le-a dat foc, iar patru zile mai târziu s-a sinucis, aruncându-se de pe State Island Ferry din New York.

Tablourile unui artist care nu există (FOTO)

Banii obţinuţi din vânzarea lucrării lui Nat Tate, "Podul nr.144", estimată să atragă oferte între 4.700 şi 7.900 de dolari, vor fi donaţi unei organizaţii caritabile care oferă sprijin artiştilor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-sa-scoti-la-licitatie-tabloul-unui-artist-care-nu-exista-galerie-foto-8942114
8942114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.