Un weekend cu Robbie Williams

Postat la 31 ianuarie 2008 1 afişăre

Amatorii de escapade de weekend folosesc orice pretext pentru a da o fuga in capitalele europene. In ultima vreme, concertele, evenimentele culturale si sportive sunt motivul cel mai adesea invocat, in afara de shopping.

Cand Miron Mustata, director in fondul de investitii Gemisa Investments, a ales locul in care urma sa petreaca revelionul 2007, motivul principal a fost concertul pe care soprana Angela Gheorghiu, impreuna cu alti artisti romani, l-a sustinut la Opera Garnier din Paris. De altfel, managerul spune ca adesea i s-a intamplat sa calatoreasca mii de kilometri pentru a participa la un concert sau la un eveniment cultural cu o distributie si o punere in scena deosebite, in locuri precum Covent Garden sau Royal Albert Hall din Londra.

„Sunt abonat la newsletter-uri de la anumite institutii culturale din afara si nu de putine ori regret ca, din motive mai mult ori mai putin obiective, nu pot lua parte la un eveniment la care mi-as dori foarte mult sa particip”, spune Mustata. Si vacanta lui de iarna de anul acesta de la Chicago s-a umplut cu astfel de evenimente: vizite la muzee de arta ("printre altele, cu cateva piese splendide ale lui Brancusi", afirma el), teatru, filme nominalizate la Oscar, meciuri NBA, spectacole Cirque du Soleil – "adica pe ansamblu bucurii de vacanta in variante mai mult sau mai putin culturale”. Iar punctul culminant a fost concertul de Craciun al orchestrei simfonice din oras, care a interpretat partituri de Mozart sau Dvorak.

Si Madeleine Florescu, proprietara Madison, prima parfumerie de lux din Romania, isi aminteste ca a ales destinatii de vacanta sau escapade de weekend in functie de programul de concerte sau evenimente culturale din locul respectiv. „Eu sunt mare fan Cirque du Soleil si incerc sa-i vad ori de cate ori se afla in turneu in Europa si au un spectacol nou”, spune Florescu. In plus, managerul isi aminteste ca anul trecut a participat la Paris la concertul lui Sufjan Stevens, un artist folk-rock american. „Concertul era intr-o joi seara; am zburat chiar joi, seara am mers la concert si mi-am prelungit sederea pana dupa weekend. Sala a fost arhiplina, iar Parisul, ca destinatie, a contat.”

CITITI MAI MULTE IN EDITIA TIPARITA A BUSINESS MAGAZIN CARE APARE PE PIATA MIERCURI 6 FEBRUARIE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzica,
lifestyle,
Robbie Wiliams
/arta-si-societate/muzica/un-weekend-cu-robbie-williams-2357003
2357003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.