Trei dive în turneu

Postat la 14 decembrie 2011 102 afişări

Dacă triada Pavarotti-Domingo-Carreras a devenit un brand preluat apoi cu succes de tenori din toată lumea, acum a venit rândul a trei dive - mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva - să se reunească.

Trei voci care s-au remarcat pe cele mai mari scene ale lumii (Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris, Metropolitan Opera), Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor fi pentru prima dată împreună pe scenele din România, între 17 şi 23 decembrie, la invitaţia pianistului Horia Mihail, care le va acompania.

Turneul naţional "Cele trei dive" se va desfăşura la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, după programul: 17 decembrie, ora 19.00 (Sala Filarmonicii din Iaşi); 19 decembrie, ora 19.00 (Sala Auditorium Maximum Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca); 21 decembrie, ora 19.00 (Sala Capitol din Timişoara); 23 decembrie, ora 19.00 (Sala Radio, Bucureşti).

Repertoriul va cuprinde arii şi duete celebre din opere precum "Habanera" din "Carmen" de Bizet, "Aria Adelei" din "Liliacul" de Strauss, "Aria Charlottei" din "Werther" de Massenet, duete celebre din "Nunta lui Figaro" de Mozart, "Lakme" de Delibes, "Povestirile lui Hoffmann" de Offenbach, precum şi celebrul "Noel" de Adolphe Adam, cântat de cele trei dive.

De Madalina Cerban

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opera,
turneu,
Pavarotti,
Domingo,
Carreras
/arta-si-societate/muzica/trei-dive-in-turneu-9056555
9056555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.