Noul album al lui Michael Jackson, controversat inca dinainte de lansare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 decembrie 2010 120 afişări

"Michael", noul album semnat Michael Jackson, este lansat oficial astazi de Epic Records/Sony, dupa luni de zile in care atat masinaria de marketing a companiei, cat si conflictele dintre producatori, familie si fani au tinut atentia publicului treaza in asteptarea evenimentului.

Albumul face parte din seria de zece productii muzicale cuprinse in cadrul contractului estimat la aproape 250 de milioane de dolari incheiat in primavara de executorii testamentari ai lui Michael Jackson cu Sony. Contractul acopera lansarea in curs de sapte ani a zece albume (intre care dublul album "This Is It", lansat deja toamna trecuta, "Michael", cu piese inedite, reeditari ale albumelor "Off The Wall" si posibil "Bad", posibil doua albume cu inregistrari live, jocul video The Experience, compilatia de clipuri Vision), suveniruri cu imaginea artistului, precum si drepturile de folosire a pieselor in cadrul unor viitoare filme, spectacole (Cirque du Soleil) si jocuri video. Contractul este cel mai valoros de pana acum din istoria businessului muzical.

Inca de acum cateva luni, de cand a fost lansat un fragment din piesa "Breaking the News", au inceput controversele: o parte dintre fani, mama lui Michael Jackson, fratele Randy Jackson si nepotii acestuia (fiii lui Tito Jackson, componentii trupei 3T) au acuzat neautenticitatea vocii, care i-a fost atribuita ulterior lui Jason Malachi, un imitator al solistului, sau altor imitatori. Sony a dezmintit acuzatiile, insa o parte din fani continua sa ramana sceptici.

Unii comentatori au explicat reactia prin gelozia profesionala a nepotilor fata de faptul ca lor nu le-au fost acceptate piese pe album, in schimb au fost acceptate trei piese (intre care si "Breaking the News") produse de Eddie Cascio, vechi prieten al lui Michael Jackson si a carui familie a tratat-o ca un fel de a doua sa familie. Altii au explicat-o prin conflictul mocnit dintre executorii averii lui Michael, John Branca si John McClain (acesta din urma este coproducator al albumului), adica oamenii care au incheiat contractul cu Sony, si familia Jackson, care nu are dreptul de a administra averea si se considera frustrata ca executorii continua relatia cu Sony, companie pe care Michael o acuza ca nu i-a promovat suficient albumul "Invincible" din 2001.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/noul-album-al-lui-michael-jackson-controversat-inca-dinainte-de-lansare-7812677
7812677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.