Melodia zilei: Lesley Gore - You Don't Own Me

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 august 2012 93 afişări

Cântecul zilei de azi este "You Don't Own Me", interpretat de Lesley Gore, cântăreaţă americană cunoscută pentru hitul "It's My Party", înregistrat în 1963 la vârsta de 17 ani.

"You Don't Own Me", înregistrat tot în 1963, a fost produs de Quincy Jones şi a ajuns pe locul al doilea în topul Billboard al single-urilor pop americane, după "I Want To Hold Your Hand" al celor de la The Beatles. Piesa, care a cunoscut atât numeroase cover-uri (Joan Jett, Dusty Springfield, The Tremeloes), cât şi versiuni în franceză sau italiană interpretate de Lesley Gore împreună cu alte vedete ale vremii, ca Dalida şi Jacqueline Boyer, a ajuns să fie considerată un imn al emancipării femeii.

La 26 august 1920 a intrat în vigoare Amendamentul 19 la Constituţiei SUA, care garantează dreptul la vot al femeilor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/melodia-zilei-lesley-gore-you-don-t-own-me-9979826
9979826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.