Melodia zilei: Allen Toussaint - Saint James Infirmary

Autor: Matei Postat la 22 august 2012 25 afişări

Titlul cântecului pe care vi-l propunem astăzi derivă de la numele spitalului St. James din Londra, o instituţie religioasă fondată în scopul tratării leprei. A fost închis în 1532 când Henric al VIII-lea a construit în locul spitalului palatul St. James.

Cântecul a circulat în numeroase variante şi spune povestea unui tânăr care îşi plânge durerea într-un bar după ce şi-a găsit iubita moartă la spitalul "St. James".

Una dintre cele mai cunoscute interpretări este a cântăreţului de jazz Louis Armstrong, dar ce vă propunem noi este o interpretare de excepţie a artistului american Allen Toussaint, despre care compozitorul Van Dyke Parks a spus: "este cel mai mare pianist în viaţă, dar nimeni nu ştie asta, nici măcar el.

"Toussaint a crescut în New Orleans, iar mama sa i-a încurajat pasiunea pentru muzică primind în casă şi hrănind toţi muzicienii care repetau şi înregistrau cu el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzica,
melodia zilei,
Saint James Infirmary
/arta-si-societate/muzica/melodia-zilei-allen-toussaint-saint-james-infirmary-9969439
9969439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.