Austria a câştigat finala Eurovision. România s-a clasat pe locul 12 (GALERIE FOTO, VIDEO)

Postat la 11 mai 2014 126 afişări

Conchita Wurst din Austria a câştigat finala concursului muzical european Eurovision, desfăşurat sâmbătă seara la Copenhaga.

Reprezentanta Austriei a interpretat piesa "Rise Like A Phoenix", care a adunat de la cele 37 ţări participante la vot punctajul maxim - 290 de puncte.

Conchita Wurst, "femeia cu barbă", este numele de scenă al lui Thomas Neuwirth, 25 de ani. Wurst doar cântă în travesti, nefiind transsexual, spre deosebire de Dana International (Yaron Cohen) din Israel, care a câştigat ediţia din 1998 cu piesa "Diva" şi cu care vedeta austriacă a fost frecvent comparată.

"Această noapte este dedicată tuturor celor ce cred într-un viitor al păcii şi al libertăţii. Ştiţi cine sunteţi fiecare - suntem unitate şi suntem de neoprit", a declarat Wurst la primirea trofeului.

Comentatorii de pe Twitter, invitaţi să-şi exprime opiniile sub hashtagul #eurovision, au calificat victoria vedetei austriece drept "un mare pas înainte pentru comunitatea LGBT" sau, după caz, "o nouă dovadă a decadenţei Europei". Ei au remarcat, de asemenea, că numai patru ţări nu au acordat puncte Austriei: Armenia, Belarus, Polonia şi Estonia.

În finală au fost reprezentate 26 de ţări, iar concursul a fost urmărit în direct de peste 120 de milioane de telespectatori.

Pe locul al doilea s-a clasat Olanda, cu 238 de puncte, reprezentată de The Common Linnets cu melodia "Calm After The Storm".

Pe locul al treilea s-a clasat Suedia, cu 218 de puncte, reprezentată de Sanna Nielsen cu "Undo".

România s-a clasat pe locul 12, la egalitate de scor cu Finlanda, cu 72 de puncte. Reprezentanţii României au fost Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, care au interpretat piesa "Miracle".

Piesa Finlandei, care a obţinut acelaşi punctaj cu a României, a fost "Something Better" interpretată de Softengine.

Piesa României a primit puncte din partea juriilor din Moldova (12 puncte), Austria, Malta, Spania şi Israel (8 puncte), Azerbaidjan (6 puncte), Belgia şi Italia (5 puncte), Norvegia şi Macedonia (4 puncte), Irlanda (2 puncte), Portugalia (1 punct). România a acordat, la rândul său, 8 puncte Austriei, 10 puncte Ungariei şi 12 puncte Suediei.

La Copenhaga a fost prezent cu ocazia finalei Eurovision şi premierul Victor Ponta împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu. Ambii s-au pozat cu Paul Seling, Ovi şi delegaţia României.

România a participat la Eurovision de 15 ori din 1994 până acum, reuşind să ajungă pe locul 3 de două ori: în 2005 cu Luminiţa Anghel şi Sistem ("Let Me Try") şi în 2010 cu Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu ("Playing With Fire"). În 2006, piesa "Tornero" cu Mihai Trăistariu i-a adus României locul 4. În 2013, Cezar Ouatu a reprezentat România cu piesa "It's My Life", cu care a obţinut locul 13 cu 65 de puncte.

Sursa foto, video: Eurovision; Facebook - Victor Ponta

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/austria-a-castigat-finala-eurovision-romania-s-a-clasat-pe-locul-12-galerie-foto-video-12617912
12617912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.