Aniversarea lui Michael Jackson: taierea tortului la Gary, un nou film si aceeasi suprematie in topul vanzarilor

Postat la 29 august 2010 63 afişări

Aniversarea a 52 de ani de la nasterea lui Michael Jackson ii gaseste pe fani la fel de pasionati, iar industria de showbiz la fel de atenta la ocaziile de a face bani: au fost din nou ceremonii cu "Thriller" dansat in aer liber, vanzarile cu muzica lui le depasesc pe cele ale unor vedete ca Lady Gaga sau Elvis, iar peste noapte a aparut un plan de a lansa pe piata un film despre turneul lui din 1981.

Cateva sute de fani s-au adunat inca de sambata la Gary, Indiana, orasul natal al lui Michael Jackson, spre a marca aniversarea zilei sale de nastere, 29 august. Centrul sarbatorii a fost casa unde a copilarit cantaretul, a carei adresa este cunoscuta ca "2300 Jackson Street", la fel ca numele unei piese a Jackson 5 din 1989.

Locul s-a umplut de vanzatori de suveniruri, imitatori ai lui Michael Jackson, autoritati si vedete locale, s-au cantat si dansat piese ca "Thriller" si "Gone Too Soon", iar tatal cantaretului, Joe Jackson, a taiat patru din cele cinci torturi preparate cu aceasta ocazie de o cofetara din Gary, la cererea primarului din oras. Hazel Montgomery a pregatit patru torturi - unul decorat cu o manusa alba, altul cu o silueta a lui Michael Jackson, una cu fluturi si una cu chipul lui Michael. Joe Jackson si l-a oprit pentru sine pe ultimul, iar celelalte torturi le-a impartit fanilor prezenti.

Surprinzator probabil, popularitatea comerciala a lui Michael Jackson pare sa-si fi gasit un nou centru in India, judecand dupa ultimele statistici globale publicate de Ovi Music Store, magazinul digital de muzica al Nokia. Michael Jackson este cel mai bine vandut artist, cu cel mai mare numar de piese descarcate din magazinul Nokia, iar numarul cel mai mare de descarcari au fost facute din India (26% din totalul descarcarilor de muzica), urmata de Marea Britanie, Germania, Olanda si Finlanda. "Beat It" este in fruntea vanzarilor, urmata de "Billie Jean" si "Thriller". Michael Jackson este urmat in topul vanzarilor de Lady Gaga, Elvis Presley, Black Eyed Peas si Rihanna.

"Comemorarea unui an de la moartea sa, in 25 iunie, si aniversarea nasterii sale, la 29 august, au reinviat febra Michael Jackson, cu fani care redescopera cantecele sale. El este cel mai popular artist solo al tuturor timpurilor", a comentat pentru MTV muzicologul Geoff Roberts.

O astfel de ocazie nu putea trece fara un nou plan de a valorifica vechi materiale audio sau video ale lui Jackson. Un fost asociat al cantaretului, Ron Newt, a declarat pentru tabloidul online TMZ ca a primit deja oferte de milioane de dolari pentru a lansa un film de 64 de minute realizat pe baza unor inregistrari din timpul turneului Triumph Tour al Jackson Five, din 1981.

Filmul ar include secvente inedite din timpul repetitiilor si din culisele turneului, infatisandu-l pe Michael Jackson dansand, cantand si conducand punerea in scena a turneului, singur si impreuna cu fratii sai, urmand astfel modelul filmului "This Is It", cu secvente de la repetitiile pentru seria de concerte pe care Jackson ar fi trebuit s-o sustina incepand din iulie 2009 pe stadionul O2 din Londra.

Conform ultimelor statistici de box-office, filmul "This Is It", lansat de Sony/Columbia, a avut incasari de aproape 252 de milioane de dolari numai din proiectii, fara vanzarile de DVD-uri sau de obiecte promotionale, situandu-se intre primele 300 cele mai vandute filme ale tuturor timpurilor.

Ron (Ronald) Newt Sr. este un controversat impresar din California, fost proxenet, care a intrat in contact cu familia lui Michael Jackson la inceputul anilor '80, pe cand incerca sa le faca o cariera muzicala in R&B celor trei fii ai lui. In 1993, Newt avea sa fie tinta unor incercari (fara succes insa) de mituire din partea presei de scandal, care urmarea sa obtina din partea unuia dintre fiii lui marturia ca Jackson l-ar fi molestat in 1985. Acum, Newt afirma pentru TMZ ca Michael Jackson personal i-ar fi incredintat inregistrarile video din timpul turneului Triumph, in virtutea relatiei apropiate pe care ar fi avut-o cu megastarul.

Michael Jackson a incetat din viata la 25 iunie 2009, in urma unei supradoze de propofol, in timp ce se afla in ingrijirea doctorului sau personal, Conrad Murray. Procesul lui Conrad Murray, acuzat de omucidere in acest caz, urmeaza sa inceapa in ianuarie 2011.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/aniversarea-lui-michael-jackson-taierea-tortului-la-gary-un-nou-film-si-aceeasi-suprematie-in-topul-vanzarilor-7053668
7053668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.