Unde mancam in timpul serviciului

Postat la 24 mai 2010 137 afişări

In ultima perioada, in Bucuresti au aparut localuri unde pranzesc cei ce nu au suficient timp pentru o masa clasica la restaurant, dar nici nu accepta un simplu sandvis pe fuga.

Sunt localuri mici, cu numai cateva mese, meniu diferit in fiecare zi, iar mancarea poate fi luata si la pachet. Cum spun proprietarii lor, e ca si cum ai manca la mama acasa, daca mama ar face inainte o calatorie prin bucatariile lumii, s-ar opri in piata pentru ingrediente si te-ar servi rapid cat sa te incadrezi in pauza de pranz. Pe de alta parte, pot fi considerate si arme in lupta cu fast food-ul, un fel de soli ai conceptului de "slow food", care castiga tot mai mult teren. Iar ritmul este dictat de client.

Omnivore's Dilemma functioneaza deja de cateva luni pe Calea Victoriei si a reusit sa atraga un segment de clienti fideli. Afacerea este ideea a trei antreprenori, satui de munca la birou, care au hotarat ca este momentul pentru o schimbare. "Suntem un trio, cineva glumea pe tema asta spunand ca ar fi trebuit sa numim locul Omnivore's Trilemma", spune Valeriu Borcos, unul dintre proprietari, care a lucrat in publicitate. Ceilalti proprietari sunt tot publicitari - Adrian Toma si Paramon Ditu.

Locul, o investitie de 60.000 de euro, amenajat industrial, cu peretii nefinisati si mese si scaune din lemn natur, a starnit multe comparatii printre clienti. "La inceput, multi dintre cei care ne vizitau gaseau imediat un corespondent al locului din alte parti - parca e un bar din Miami sau un restaurant in New York."

Insa mancarea este cea care atrage corporatistii, lumea boema, publicitarii, expatii sau turistii. "In timpul saptamanii gatim in echipa - suntem mai mult sau mai putin profesionisti, adica gatitul e mai mult un hobby decat o meserie. Culegem retetele din cartile de bucate, dar avem si retete de la bunica. In weekend gatesc bucatarii invitati. Oricine are curaj sa-si cheme prietenii la masa si sa le gateasca live e binevenit la noi."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/unde-mancam-in-timpul-serviciului-6160813
6160813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.