Un DJ part time şi un deţinător de centură neagră la Karate s-au luptat pentru conducerea celei mai influente bănci din lume. DJ-ul a câştigat

Autor: Florin Casota Postat la 14 martie 2018 1275 afişări

Un DJ part time şi un deţinător de centură neagră la Karate s-au luptat pentru conducerea celei mai influente bănci din lume. DJ-ul a câştigat

Lloyd Blankfein a decis să plece de la conducerea Goldman Sachs Group la sfârşitul anului, sfârşindu-se astfel un parcurs de 12 ani care l-a transformat într-unul dintre cei mai longevivi şefi de pe Wall Street. Pentru postul lui s-au luptat doi titani din industria bancară: Harvey Schwartz, deţintătorul de centură neagră la Karate, şi David Solomon, DJ part time, potrivit New York Times.

Luni, 12 martie, compania a ales DJ-ul pentru postul de conducere. După ce Solomon a fost ales în faţa lui Harvey Schwartz, acesta din urmă va părăsi banca în data de 20 aprilie, urmând ca Solomon să ocupe atât funcţia de unic preşedinte al companiei, cât şi cea de COO. Board-ul firmei a dezbătut încă de la jumătatea lunii februarie ideea de a alege un singur COO care să opereze sub conducerea lui Blankfein.

Solomon şi Schwartz au fost competitori pentru a primii această poziţie, după ce au fost amândoi promovaţi drept co-preşedinţi la sfârşitul anului 2016, când Gary Cohn a părăsit banca pentru a se alătura administraţiei Trump. Solomon, 56 ani, fost bancher de investiţii, a fost propulsat la conducere de veniturile braţului de investiţii, în timp ce braţul de tranzacţionare cu venituri fixe, în cadrul căruia a lucrat Schwartz, înregistrează cel mai prost an din ultimul deceniu.

David Solomon, 56 de ani, bancher cu vechime, a fost numit CEO al Goldman Sachs Group. Un alt lucru puţin ştiut despre Solomon este faptul că acesta mai pune muzică electronică sub pseudonimul DJ D-Sol. Pe de altă parte, Harvey M. Schwartz este mai timid când vine vorba de presă şi este cunoscut faptul că deţine şi o centură neagră la Karate.

Blankfein a stat la conducerea Goldman mai mult decât orice al bancher, de la Sidney Weinberg, care a decedat în 1969 până în prezent. Singurul bancher de pe Wall Street care a stat mai mult la conducerea unei bănci este James Dimon, CEO al JPMorgan Chase.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.