Un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru a pretins că a creat "Kung Fu Panda". Cum a fost descoperit

Autor: Florin Casota Postat la 18 mai 2017 182 afişări

Un bărbat pe nume Jamye Gordon a fost condamant la doi ani de închisoare şi amendat cu 3 milioane de dolari pentru a încercat să fraudeze DreamWorks Animations susţinând că studioul i-a furat ideea din spatele animaţiei Kung Fu Panda.

Un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru a pretins că a creat "Kung Fu Panda". Cum a fost descoperit

 El cerea 12 milioane de dolari despăgubire deoarece pretindea că producătorii au creat personajul animat Kung Fu Panda, inspirându-se din anumite schiţe create de el în urmă cu nouă ani.

În 2008 a văzut clipul de promovare al Kung Fu Panda ce i-a adus aminte de câteva desene şi caricaturi pe care le făcuse el înainte. Povestea creată de el se numea Panda Power şi avea anumite elemente comune cu Kung Fu Panda, dar el a revizuit povestea şi desenele şi a redenumit opera Kung Fu Panda Power.

În 2011 a dat în judecată compania DreamWorks, cerând într-un final 12 milioane de dolari pentru a rezolva cazul. Compania a refuzat şi cazul a mai continuat timp de doi ani.

Gordon a şters toate urmele din calculator, dar a fost descoperit când DreamWorks a observat că anumite desene cu urşii panda au fost copiate direct din cartea de colorat Lion King.

Până în prezent, compania DreamWorks a cheltuit 3 milioane de dolari pentru a se apăra în instanţă. Un tribunal federal l-a găsit vinovat pe Gordon de patru capete de acuzare şi trei de sperjur, decizând că, deşi există similitudini superficiale, personajele sale şi povestea Panda Power au foarte puţine lucruri în comun cu personajul Kung Fu panda.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.