TOP: Cele mai scumpe zece divorturi din lume

Postat la 27 august 2010 160 afişări

Divortul recent al lui Tiger Woods de Elin Nordegren se numara printre cele mai scumpe din lume. La partaj, fosta doamna Woods s-a ales cu 750 de milioane de dolari, pretul platit practic de renumitul jucator de golf pentru infidelitate.

Pentru miliardarii si milionarii lumii, contractul prenuptial este poate cea mai utila inventie, mai ales in situatiile in care rareori reusesc sa-si petreaca o viata intreaga alaturi de o singura persoana. Caci tot procesul divortului, atat de dificil de indurat,este parca indulcit de clauzele respectivului contract, care simplifica foarte mult partajul.

Altfel, divortul este un proces anevoios in care fiecare dintre parti se lupta sa obtina cat mai mult sau, dupa caz, sa plateasca partii celeilalte cat mai putin. Iar cand averea celor doi este de ordinul sutelor de milioane sau chiar al miliardelor de dolari, batalia devine cu atat mai stransa.

Tiger Woods i-a cumparat tacerea fostei sotii cu 750 de milioane de dolari, dupa cum scrie presa internationala, suma in schimbul careia Elin Nordegren a promis sa nu povesteasca public despre escapadele fostului sot cu nu mai putin de 19 femei diferite. La fel de umilita a fost si Melissa Mathison, care si-a petrecut ultima parte a casniciei cu Harrison Ford ca sotie inselata, in conditiile in care relatia publica a actorului cu o colega de breasla, Calista Flockhart (Ally McBeal) au fost tocmai motivul pentru care Mathison s-a decis sa intenteze divort. Si a primit 118 de milioane de dolari despagubire pentru prejudiciile aduse de fostul sot.

Majoritatea procedurilor de partaj sunt finalizate la ceva timp dupa ce divortul a fost deja pronuntat, mai ales cand la mijloc sunt implicati si copii. In cazul lui Tiger Woods, custodia celor doi copii, Sam Alexis si Charlie, va fi impartita o perioada, cu conditia ca tatal sa nu le prezinte niciuna dintre noile lui prietene. In alte cazuri insa, custodia a revenit doar uneia dintre parti. Iar "despagubirile" au fost poate chiar mai mari - cel mai scump divort finalizat a fost cel dintre Anna si Rupert Murdoch, mogulul media care i-a platit sotiei 1,7 miliarde de dolari, pentru a se putea insura, nici o luna mai tarziu, cu alta femeie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/top-cele-mai-scumpe-zece-divorturi-din-lume-7046965
7046965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.