Poftiţi să gustaţi nişte ghindă!

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 octombrie 2011 2308 afişări

Deliciul veveriţelor, ghinda, nu e bună numai pentru ele, ci şi pentru oameni, după cum încearcă să convingă opinia publică nişte specialişti californieni. Locuitorii statului american bogat în specii de stejar, dar nu numai ei, ar putea avea astfel o sursă abundentă de hrană, lucru foarte important în condiţiile schimbărilor climaterice imprevizibile din viitor.

Ghinda face deja parte din regimul alimentar al locuitorilor din ţări precum Mexicul, Coreea sau China, dar nu a fost adoptată pe scară largă. Cei care susţin includerea acestui fruct în regimul alimentar al oamenilor afirmă că stejarul este un arbore foarte adaptabil condiţiilor de sol şi climă, care, ajuns la maturitate, poate produce o cantitate de 130 până la 220 de kilograme de ghindă pe an, suficient pentru consum uman, după ce diverse specii de animale, păsări sau insecte şi-au luat şi ele partea.

Ghinda se poate mânca fie în stil asiatic, sub formă de jeleu servit cu ghimbir şi sos de soia, fie în produse preparate la cuptor, ori sub formă de terci. După cum explică specialiştii californieni, ghinda nu conţine gluten, are un conţinut scăzut de grăsimi şi este bogată în vitamine şi minerale.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/poftiti-sa-gustati-niste-ghinda-8870022
8870022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.