Obiect vestimentar apărut de mai bine de o sută de ani revine la modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 octombrie 2015 477 afişări

Obiect vestimentar apărut de mai bine de o sută de ani revine la modă

Apărut de mai bine de o sută de ani şi utilizat de multe ori de cei sau cele care îl purtau pentru a da impresia că au o cămaşă sau o bluză pe sub haină, plastronul revine la modă în această toamnă, scrie Wall Street Journal. Rolul lui însă, susţin experţii în modă, nu mai este deloc cel iniţial, de a proteja cămaşa, care, având o parte detaşabilă mai uşor de întreţinut, rezistă mai mult, ci de a completa o ţinută fără ca persoana care o poartă să pară prea gros îmbrăcată.

Apreciat şi de fotografii de celebrităţi pentru că le oferă o soluţie uşoară la situaţiile în care o jachetă nu cade suficient de bine pe o vedetă, plastronul se regăseşte deja de ceva vreme în colecţiile unor designeri, în timp ce alţii abia încep să-l propună ca articol vestimentar. Firma CeCe Toppings din New York propune, de exemplu, plastroane încheiate până în gât, care imită cămăşi şi bluze clasice, cu diverse imprimeuri sau modele, numindu-şi însă produsele ”gulere„ şi sugerând purtarea lor cu pulovere la baza gâtului sau cu anchior. Veronica Bear, o companie de articole vestimentare de lux, propune o serie de plastroane mai sport, care amintesc de hanorace sau de cămăşi de blugi, cumpărătorii putând să adauge un plus de eleganţă unei jachete sau să pară că poartă o ţinută mai relaxată în funcţie de plastronul ales. Colecţia de primăvară 2016 a companiei are chiar şi plastroane de satin.

Nici creatorul Michael Kors nu s-a lăsat mai prejos, prezent`nd \n acest an o gamă de plastroane elegante care pot fi purtate cu pulovere sau pe sub rochii fără m`neci.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/obiect-vestimentar-aparut-de-mai-bine-de-o-suta-de-ani-revine-la-moda-14851953
14851953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.