Mai de preţ ca aurul

Postat la 23 octombrie 2016 1110 afişări

Mai de preţ ca aurul

Foarte apreciat în China din cele mai vechi timpuri, mai ales pentru puritatea sa, jadul folosit la bijuterii înregistrează o creştere a cererii atât din partea chinezilor bogaţi, cât şi a occidentalilor; prin urmare, şi preţurile se plasează pe o pantă ascendentă, scrie CNN.

Poate cea mai scumpă bijuterie cu jad, un colier confecţionat de casa Cartier care a aparţinut bogătaşei Barbara Hutton, s-a vândut în 2014 pentru 27,44 milioane dolari la Hong Kong, ceea ce pare să confirme zicala chinezească ”Aurul are valoare, jadul e inestimabil„. Nu toate tipurile de jad îi fac însă pe colecţionari să scoată sume mari din buzunar, aceştia căutând în special piese de jadeit, cea mai pură varietate de jad, care poate avea o multitudine de culori.

Pe lângă colecţionarii chinezi din clasa medie şi bogată, al căror număr este în creştere, şi o serie de staruri de cinema occidentale, printre care Nicole Kidman şi Jessica Chastain, s-au lăsat seduse de jad în căutare de bijuterii deosebite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
pret,
bijuterii,
chinezi,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.