Furnizorul secret al marilor case de modă. Louis Vuitton, Gucci sau Hermes le folosesc produsele

Autor: Florin Casota Postat la 08 august 2017 4932 afişări

Companiile care produc obiecte de lux îşi motivează, de obicei, preţurile mari prin calitatea produselor, materialelor folosite, prin atenţia cu care sunt realizate. Când vine vorba de piele acesta este locul unde majoritatea brandurilor de modă de lux se înghesuie.

Furnizorul secret al marilor case de modă. Louis Vuitton, Gucci sau Hermes le folosesc produsele

Oraşul Ubrique din sudul Spaniei nu are aeroport, nici gară, dar cu toate acestea este locul de unde marile case de modă din lume se aprovizionează pentru produsele din piele, scrie BBC.

Louis Vuitton, Gucci, Hermes, Chanel, Chloe, Loewe sau Carolina Herrera apelează la meşteşugari din acest oraş pentru genţile, portofelele sau curele pe care le vând.

Mai mult de jumătate din populaţia oraşului lucrează în domeniu, producând bunuri din piele ce sunt vândute în ţară, dar şi furnizate marilor case de modă.

Tehnica necesară pentru a produceasemenea bunuri a fost moştenită de copii de la părinţi. Meşteşugul a trecut de la o generaţie la alta.

Jose Urrutia, fondatorul firmei producătoare de pantofi La Portegna, spune ca aflat de oraş de la o cunoştiinţă şi a fost uimit de calitatea manufacturii. "Întregul concept de lucru manual moare. Frumuseţea locului este că doar o stradă sau câteva case se ocupă cu asta, ci întreg satul", spune Urrutia. "O geantă bună este realizată în X ore, în funcţie de produs. Nu poţi trişa când vine vorba de calitate", adaugă el.

"Chinezii invaţă foarte repede, dar noi ştim că marile branduri cer calitate, atenţia la detalii pentru fiecare produs şi nu o să obţină asta dintr-o fabrică în Asia", spune un rezident al oraşului. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.