De ce a renunţat la o poziţie de vicepreşedinte şi s-a mutat înapoi cu mama lui

Autor: Florin Casota Postat la 12 octombrie 2017 642 afişări

În urmă cu şase ani, tânărul de 29 de ani James Moore, şi-a dat demisia şi s-a mutat înapoi cu mama lui.

De ce a renunţat la o poziţie de vicepreşedinte şi s-a mutat înapoi cu mama lui

Small Business Owners of America a început acum şase ani ca o firmă de consultanţă. Astăzi este una dintre opţiunile de top din SUA pentru startup-uri care vor finanţare.

În urmă cu şase ani, tânărul de 29 de ani James Moore, şi-a dat demisia şi s-a mutat înapoi cu mama lui. Pe vremea aceea era vicepreşedinte al unei companii, acum închisă, din oraşul Columbus Ohio. Firma "le făcea perechea" startup-urilor cu investitori. Astfel el a observat o piaţă cu potenţial de creştere şi a infiinţat un startup care voia să fie un loc unde alte startup-uri pot beneficia de toate lucrurile de care au nevoie atunci când doreau să obţină finanţare.

A avut câţiva clienţi de la vechiul job şi a convins câţiva foşti colegi să lucreze cu el. Şase ani mai târziu, compania a avut venituri de aproape 20 de milioane de dolari în 2016, o creşte de 19,352% faţă de 2013. De asemenea, compania a fost inclusă pentru a-l doilea an la rând în topul companiilor cu cele mai mari ritmuri de creştere din SUA.

Totul s-a schimbat în 2013 când Moore a decis să adauge servicii de finanţare în portofoliu companiei. Astfel, în primul an compania a oferit 400.000 de dolari ca finanţare. Anul trecut, compania a investit în peste 100 de startup-uri, oferind finanţare de peste 15 milioane de dolari.

Moore oferă capital doar pentru acţiuni şi ia în considerare doar companiile cu venituri anuale de cel puţin 150.000 de dolari, 10 fluxuri de venituri separate şi cel puţin un an de activitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.