Cum s-a trezit berea peste noapte băutură nobilă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 octombrie 2013 450 afişări

Privită ca o băutură potrivită mai degrabă consumului cu băieţii la un pub, în ultima vreme berea pare să fi avansat în rând cu alte băuturi mai fine.

Cum s-a trezit berea peste noapte băutură nobilă

Astfel, berea începe să fie considerată demnă de a face parte din cocteiluri, alături de votcă sau tequila. Tot mai multe baruri includ cocteiluri de bere în meniu, aşa cum se poate vedea la Londra, scrie The Independent. Atraşi de calităţile efervescente ale berii, care până acum erau puse în valoare doar vara, diverşi specialişti în prepararea combinaţiilor de băuturi o consideră o opţiune mai interesantă decât apa carbogazoasă.

Un bar din estul Londrei, Hawksmoor, se laudă cu un cocteil de bere, suc de lămâie şi de ghimbir preparat în casă, despre care susţine că este cea mai bine vândută băutură a casei, apreciată mai ales pe post de leac pentru mahmureală. London Edition are în meniu un cocteil elegant servit la cupă şi compus din tequila, mescal şi bere. Un bar cu pretenţii, Oskar's, care serveşte caviar Ossetra la categoria gustări, propune şi el clienţilor cocteiluri de bere de fermentaţie inferioară cu gin şi condimente. Toţi specialiştii în cocteiluri spun însă că berea nu poate fi folosită în orice combinaţie de băuturi, drept pentru care cocteilurile tradiţionale nu sunt ameninţate.

Unul din motivele pentru care barurile au început să ofere cocteiluri cu bere este faptul că mulţi clienţi s-au mai plictisit de cele tradiţionale, vor să încerce şi altceva şi sunt dispuşi să le guste pe cele cu bere. Pe de altă parte, berea dă volum băuturii în care este adăugată, permiţând celui ce o consumă să o savureze mai mult timp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
marketing,
bere,
bautura,
cocteil,
bar,
londra,
clienti,
lux
/arta-si-societate/lifestyle/cum-s-a-trezit-berea-peste-noapte-bautura-nobila-11502314
11502314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.