Cum arată moştenitoarea imperiului Zara - FOTO

Postat la 21 mai 2017 364 afişări

Amancio Ortega a construit un imperiu în industria modei şi toată lumea a auzit de magazinele Zara. Ortega este cel mai bogat om din Europa şi al patrulea cel mai bogat din lume, întrecut doar de Jeff Bezos, Warren Buffett şi Bill Gates. Însă puţine lucruri sunt ştiute despre fiica acestuia, moştenitoarea imperiului Zara.

Ortega este un mogul care a pornit de jos. Biografii săi spun că a renunţat la şcoală la vârsta de 12 ani pentru a face livrări pentru un croitor.

Apoi a deprins rapid meseria confecţionării hainelor şi a început să croiască rochii şi lenjerie în propria sufragerie, alături de prima sa soţie, Rosalia Mera. Aceasta a fost de altfel, alături de el, cofondatoarea Inditex, firma din spatele Zara.

Inditex a devenit cel mai mare retailer de modă din lume, dar nu prin originalitate, ci copiind modelele de îmbră­căminte propuse de marile case de modă, pe care apoi ei le ofereau la preţuri pe care să şi le poată permite oamenii obişnuiţi. Ortega a deschis primul magazin Zara în oraşul La Coruna din Spania în 1975.

A fost căsătorit cu Rosalia Mera, cu care are doi copii, Sandra şi Mark. Ulterior, a divorţat şi s-a recăsătorit în anul 2001 cu Flora Perez, mama fetei lui, Marta.

Despre Marta Ortega-Perez se spune că este pregătită pentru a prelua frâierele imperiului după ce tatăl ei s-ar retrage. Ea nu a primit de la început o funcţie importantă în companie, ci a început de jos, punând produse pe rafturi într-unul din magazinele tatălui său. Ea este pasionată de cai şi este căsătorită cu Sergio Alvarez Moya, campion naţional al Spaniei la echitaţie.

La nici un an de la căsătorie Marta a născut un băiat botezat Amancio după numele bunicului său celebru. Marta Ortega Pérez care deţine funcţiile de vicepreşedinte la companiile tătălui “GARTLER SL” şi “PARTLER 2006 SL” (cele două societăţi fiind proprietare pe 59,294% din INDITEX).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.