Ce parfum preferaţi - Lady Gaga sau Rihanna?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 ianuarie 2013 91 afişări

Asocierea dintre o celebritate şi un parfum îi dădea cândva acestuia din urmă o notă de eleganţă şi distincţie, care atrăgea cumpărătorii. De la o vreme însă mai toate vedetele, indiferent de cât de puţine reuşite care să le aducă în atenţia publicului au la activ, vor să lanseze propriul lor parfum, creând o adevărată inflaţie pe această piaţă.

Mare parte dintre actori, cântăreţi sau alte celebrităţi doresc să-şi asocieze numele cu un parfum, pentru ajutorul pe care li-l poate da acesta la construirea brandului personal, scrie The New York Times. Pe piaţă se găsesc parfumuri de care se leagă numele unor staruri ca Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker sau Gwen Stefani, Lady Gaga ori Rihanna, dar şi al artistei specializate în tatuaje Kat von D or al lui Nicole Polizzi (Snooki din reality show-ul "Jersey Shore").

Parfumurile vedetelor se promovează prin participarea la anumite evenimente, prin intermediul social media, prin ştiri sau publicitate, iar acolo unde este posibil, lansarea unui astfel de produs este aranjată să coincidă cu lansarea unui proiect în care a fost implicată vedeta, cum ar fi apariţia unui nou album.

Vânzările de astfel de parfumuri sunt foarte bune, rivalizând uneori cu cele ale unor mărci de la case cu tradiţie în domeniu ca Hermès sau Prada, chiar dacă vedeta care l-a lansat nu este una de top, ca în cazul actriţei Kate Walsh din seriale ca "Private Practice" sau "Grey's Anatomy" cu al său "Boyfriend".

Inflaţia de parfumuri asociate celebrităţilor le face însă succesul efemer: fiindcă nu pot concura cu ceva de talia unui Chanel no.5, mereu e nevoie să fie lansate altele. Aşa se face că deja există 14 parfumuri Paris Hilton în cei opt ani care au trecut de la punerea în vânzare a primului astfel de produs, 11 de la Britney Spears ori 18 de la Jennifer Lopez.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-parfum-preferati-lady-gaga-sau-rihanna-10429761
10429761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.