2010 aduce in Romania cel mai important eveniment K1 din Europa

Postat la 12 aprilie 2010 51 afişări

“Il si vezi pe Morosanu ca se bate cu Ignasov! Daca se intampla asa o sa si-o ia de nu o sa stie ce-i cu el”, scrie entuziast un cititor al forumului K1 dupa aflarea vestii. Ce-i drept numele mari precum Ray Sefo, Ruslan Karaev, Alexey Ignasov, Carter Williams, Zabit Samedov, Valentijn Overeem nu vor lipsi de la gala organizata pe 21 mai la Romexpo de promotorul Eduard Irimia.

Poate cel mai cunoscut eveniment sportiv de asemenea proportii, denumit Seara Campionilor, a avut loc in primavara lui 2008 si a fost transmis in 18 tari. Atunci, echipa de fotbal a "Stelelor Lumii" condusa de Luis Figo a invins o selectionata a Romaniei, condusa de Gica Popescu, scor 5-3, intr-un meci caritabil disputat pe stadionul Steaua. Aproape jumatate de milion de euro au fost stransi la licitatia tricourilor participantilor la meciul respectiv. Cam despre aceleasi sume vorbim si daca ne uitam inspre turneul din 21 mai de la Bucuresti. "700.000 de euro vor fi cheltuiti pentru organizarea evenimentului K1, iar prin acoperirea mediatica asigurata de televiziunile ce detin drepturile de transmisie se va asigura o expunere la peste 200 de milioane de telespectatori", spune organizatorul galei, promotorul Eduard Irimia.

In Romania, gala va fi transmisa in direct pe PRO TV, iar la nivel international, pe langa statiile locale din diverse tari, va fi preluata de posturi continentale cum ar fi Eurosport in Europa si Africa, dar si de televiziuni din Asia, America de Nord, America de Sud si Australia. "Aceasta super gala este cu adevarat o promovare pe plan international. In loc sa aruncam milioane de euro pe bannere si studii fara efect, cred ca ar fi cazul sa organizam mai des astfel de evenimente", remarca Marius, pe forumul pasionatilor de confruntari K1. Si nu observa deloc rau, daca ne gandim ca infruntarea finala de la Tokio, din decembrie 2009, a adus numai in Japonia in fata televizoarelor 35 de milioane de oameni, ceea ce inseamna ca in intreaga lume evenimentul a fost urmarit de sute de milioane de telespectatori.

Aceasta s-ar traduce prin incasari de ordinul sutelor de milioane de euro. Pe langa televizare, promovarea anumitor companii in cadrul galei aduce alti bani organizatorilor. "150.000 de euro va costa pachetul cel mai scump, cel care asigura reclama pe suprafata ringului", spune Eduard Irimia, adaugand ca veniturile din biletele pentru public nu vor fi nicidecum semnificative in acest an. Preturile celor 5.500 de locuri oferite fanilor sportului sunt cuprinse intre 60 si 200 de lei, in functie de apropierea fata de ring. Trebuie spus ca biletele la acest eveniment vor fi vandute si in strainatate, asigurandu-se prin partenerii evenimentului pachete turistice de doua zile in care cei ce viziteaza Romania vor beneficia de cazare la hoteluri de patru stele si vor vizita si Bucurestiul. Potrivit estimarilor oficialilor K1, circa 2.000 de turisti straini sunt asteptati sa ia parte la gala de la Bucuresti.

Cititi mai multe in editia tiparita a revistei BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
showbiz,
K1,
gala,
Bucuresti,
Eduard Irimia
/arta-si-societate/lifestyle/2010-aduce-in-romania-cel-mai-important-eveniment-k1-din-europa-5852111
5852111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.