Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului "Funeralii fericite" (GALERIE FOTO)

Postat la 01 iunie 2013 140 afişări

Celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc, după ce a cucerit milioane de spectatori în Franţa cu muzica pentru producţii cinematografice reputate, printre care se numără şi capodopera lui Ettore Scola, "Balul".

Din 7 iunie, muzica lui Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din România, odată cu premiera filmului "Funeralii fericite", care marchează o nouă colaborare între Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul "Nunta Mută".

Alături de Horaţiu Mălăele, din distribuţia comediei "Funeralii fericite" fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii César pentru "Cea mai bună muzică de film" pentru contribuţia sa în cadrul producţiilor cinematografice "Diva" (1982) şi "Le Bal" (1984), precum şi două premii 7 d'Or pentru "Cea mai bună muzică TV" în 1986 şi 1991.

"Funeralii fericite" relatează povestea lui Lionel (Horaţiu Mălăele), un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma "La imigrantul fericit", Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză.

"Funeralii fericite" (GALERIE FOTO)

Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul cum vor muri. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. De aici începe distracţia.

Din 7 iunie, MediaPro Distribution prezintă "Funeralii fericite", o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie, care va putea fi urmărită în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanţa, Tulcea şi Braşov), Cinema Capitol (Oneşti), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cortina (Oradea), dar şi în reţelele Cinema City şi Radef.

Avanpremiera specială a filmului va avea loc marţi, 4 iunie, la Grand Cinema Digiplex, din Băneasa Shopping City, cu începere de la ora 19.30.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/vladimir-cosma-semneaza-coloana-sonora-a-filmului-funeralii-fericite-galerie-foto-10916208
10916208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.