Revolutia rosie - partea a doua

Postat la 24 noiembrie 2009 25 afişări

In noiembrie 2008 se lansa “Twilight”/”Amurg”, ecranizarea cartii omonime a lui Stephenie Meyer. Una dintre cele mai profitabile premiere ale anului trecut, filmul a fost un megasucces pentru producatorul Summit Entertainment: la un buget de 37 de milioane de dolari, incasarile mondiale au urcat pana la 383 de milioane de dolari.

N-ar fi de mirare ca "The Twilight Saga: New Moon"/"Saga Amurg: Luna Noua", care a intrecut deja ultimul "Star Wars" in topul filmelor cu cele mai multe bilete vandute inainte de premiera, sa-si depaseasca predecesorul, starnind aceleasi discutii si reactii furibunde in presa si printre fani.

Pentru cine n-a vazut "Amurg", distribuitorul roman, MediaPro Distribution, a readus filmul in cinematografe, iar vizionarea acestuia e aproape obligatorie pentru a face trecerea la "Luna Noua". Continuarea povestii Bellei (Kristen Stewart) si-a iubitului ei vampir, Edward Cullen (Robert Pattinson) incepe odata cu aniversarea ei de 18 ani, cand un cadou de rau augur ii provoaca o rana protagonistei, expunand-o atacului lui Jasper, fratele mai mic al lui Edward, nu la fel de obisnuit cu asa-zisul vegetarianism al familiei, adica refuzul de a consuma sange de om. Reactia lui Edward? Despartirea definitiva de Bella si plecarea intregii familii pe alte meleaguri, pentru a nu mai reprezenta un continuu pericol mortal pentru sarbatorita. Bella este distrusa de decizie, iar aceasta bineinteles ca nu-i va face viata deloc mai linistita, mai ales dupa ce descopera secretul prietenului ei, Jacob (Taylor Lautner).

Putine sunt filmele (si romanele) care sa provoace un asemenea interes din partea adolescentilor si nu numai a lor. De la publicarea primului roman in 2005, Stephenie Meyer a fost laudata in publicatii prestigioase precum The Times pentru "modul perfect in care descrie tensiunile si alienarea adolescentei". Adaugati o poveste de dragoste interzisa (si neconsumata pe deasupra) si obtineti o combinatie in stare sa faca toti pustii din lume sa viseze cu ochii deschisi. Ceea ce cuvintele doar sugerau a capatat o si mai mare putere anul trecut, cand Kristen Stewart si Robert Pattinson deveneau Bella si Edward, roluri care au toate sansele sa-si lase o longeviva amprenta pe carierele lor viitoare. Chiar daca nu a fost primit prea bine de critica (RottenTomatoes.com centralizeaza 49 de procente cronici pozitive), "Twilight" a incantat o multime de fani ai cartilor, poate si pentru ca regizoarea Christine Hardwicke si-a concentrat aproape fiecare cadru pe Stewart si Pattinson, un cuplu a carui chimie pe ecran functioneaza cat se poate de eficient.

Va avea de suferit continuarea din cauza distrugerii acestui cuplu? Va reusi Taylor Lautner si musculatura sa de Mr. Universe de 17 ani sa aline sevrajul provocat de cvasi-disparitia lui Robert Pattinson de pe ecran? Aproape sigur nu, iar producatorii au fost atat de convinsi de acest lucru, incat au modificat textul lui Stephenie Meyer, punctand treimea centrala a filmului cu dese aparitii ale lui Edward in viziuni ale Bellei provocate de adrenalina. {tim, pe hartie suna rizibil, dar putem fi siguri ca publicul noului film va crede acelasi lucru?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Amurg
/arta-si-societate/film/revolutia-rosie-partea-a-doua-5121523
5121523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.