Fraţii Coen, model pentru regizorul scurtmetrajului românesc "Bora Bora" (FOTO)

Postat la 19 august 2012 91 afişări

Bogdan Mirică, regizorul şi scenaristul filmului Bora Bora, unul dintre cele trei scurtmetraje româneşti incluse în proiectul cinematografic "Hot Shorts", disponibil în cinematografe din 17 august, mărturiseşte că fraţii Coen se numără printre cineaştii celebri care l-au inspirat în conturarea filmului său.

"Îmi place Ceylan pentru lirismul şi filosofia filmelor lui. Cassavetes pentru realismul jocului actoricesc. Michael Mann pentru visceralitate. Cine m-a inspirat când am făcut 'Bora Bora'? Fra]ii Cohen, Sean Meadows, Aki Kaurismaki, John Hillcoat, toate western-urile pe care le-am văzut. Şi toate comediile. Sau dramele. E greu să-ţi identifici personalitatea artistică (şi idolii), pentru că sunt într-o continuă transformare", a declarat Bogdan Mirică.

Scurtmetrajul "Bora Bora" îi aduce în rolurile principale pe Alexandru Potocean şi Mirela Zeţa, distribuţia fiind completată de actorii Ion Săpdaru, Alexandru Fifea, Vlad Oancea, Ioana Flora, Adrian Vâncică şi Marian Negrescu.

Filmul spune povestea lui Ion, un om simplu şi cinstit de la ţară, care se trezeşte arestat peste noapte pentru cultivarea de plante ilegale, fără ca măcar să ştie ce făcuse. Lucrurile nu se opresc aici: poliţiştii din localitate hotărăsc să ardă lanul de cannabis, reuşind astfel să-i drogheze pe toţi sătenii.

Regizor român şcolit în Anglia, Bogdan Mirică a spus că cele două culturi care l-au marcat până în prezent se regăsesc deopotrivă în Bora Bora. "Dacă facem abstracţie de muzică şi imagine, restul filmului ar trebui să fie românesc", a explicat el.

O premieră pentru piaţa de cinema din România, proiectul "Hot Shorts", distribuit de MediaPro Distribution, este un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurtmetraje (În film la Naşu', Bora Bora şi Tatăl meu e cel mai tare) a căror valoare a fost deja confirmată la festivaluri internaţionale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varşovia.

"Hot Shorts" poate fi urmărit din 17 august în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Movieplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Odeon Cineplex Cluj, Cinema City Cluj, Arad, Brăila şi Târgu Mureş.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/fratii-coen-model-pentru-regizorul-scurtmetrajului-romanesc-bora-bora-foto-9958101
9958101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.