Filmul "The Conjuring" a încasat peste 100 de milioane de dolari în SUA (VIDEO)

Postat la 10 august 2013 468 afişări

Unul dintre cele mai populare filme ale acestei veri, producţia New Line Cinema "The Conjuring" ("Trăind printre demoni"), care are în această săptămână premiera în România, a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari generaţi în SUA din încasările de box office, în cel de-al treilea weekend de la lansarea sa în cinematografe, informează Dan Fellman, preşedintele Distribuţiei Locale al companiei Warner Bros. Pictures.

Filmul "The Conjuring" a încasat peste 100 de milioane de dolari în SUA (VIDEO)

"The Conjuring" a avut un debut extraordinar, care i-a adus încasări de 41,9 milioane de dolari în box office-ul din SUA, devenind astfel cea mai buna lansare din toate timpurile a unui horror original. Filmul a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari sâmbătă, 3 august şi a cumulat aproximativ 108,6 milioane de dolari numai în Statele Unite ale Americii până în momentul de faţă, fiind într-o continuă ascensiune.

Pelicula se bucură de un debut promiţător si pe plan internaţional, având premiera până în momentul de faţă în doar 13 teritorii. În Marea Britanie, a deţinut poziţia de lider al box office-ului în zilele de 2 şi 3 august, menţinându-se în continuare în poziţii de top şi în celalalte ţări în care a beneficiat de premieră, în special în Australia şi Spania. Până în momentul de faţă, încasările generate de box office-ul internaţional se ridică la aproximativ 28,6 milioane de dolari, în condiţiile în care în multe teritorii importante nu a avut încă lansarea - Franţa, Italia, Belgia, Olanda sau Mexic.

"Trăind printre demoni" (GALERIE FOTO)

Terifiantul thriller cu accente de horror supranatural este regizat de James Wan şi s-a bucurat deopotrivă de cronici pozitive din partea presei, cât şi de reacţii entuziaste din partea publicului, "un fenomen extrem de rar pentru acest gen”, aşa cum l-a denumit Cinema Score.

"James Wan a creat un film care îi urmăreşte pe spectatori şi la ieşirea lor din sala de cinema, ceea ce a generat un puternic efect word-of-mouth, de care ar trebui să beneficieze filmul pe întreaga durată a verii. Înconjurat de filmele din această vară cu bugete mari, "The Conjuring" a devenit filmul must-see al sezonului", a apreciat Dan Fellman.

New Line Cinema prezintă o producţie Safran Company / Evergreen Media Group Production, filmul distribuit de Warner Bros. Pictures este adus în România de MediaPro Distribution şi a avut premiera pe 9 august în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanţa, Tulcea şi Braşov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Cluj Polus, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Sun Plaza, Timişoara, Târgu-Mureş, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu-Mureş), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploieşti), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu-Jiu), Cinema Capitol (Oneşti), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploieşti), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (Bucureşti), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Marcom (Buzău), Palace (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare).

Pelicula este inspirată din cazurile investigatorilor de fenomene paranormale Ed şi Lorraine Warren, interpretaţi de Patrick Wilson şi Vera Farmiga, actriţa nominalizată la Oscar ("Sus în aer" şi "Bates Motel"), dar şi Ron Livingston ("Viaţa Stranie a lui Timothy Green") şi Lili Taylor (Hemlock Grove), în rolul lui Roger şi Carolyn Perron, locatarii casei bântuite de o prezenţă întunecată, la o fermă izolată de lume.

Joey King, Shanley Caswell, Haley McFarland, Mackenzie Foy şi nou-venita Kyla Deaver interpretează rolurile fiicelor soţilor Perron, iar Sterling Jerins rolul micuţei Warren, Judy. Distribuţia este completată de Marion Guyot ca bunica lui Judy, Steve Coulter ca părintele Gordan, Shannon Kook este asistentul de investigaţie al soţilor Warren, Drew şi John Brotherton apare în rolul ofiţerului sceptic la afirmaţiile soţilor Perron şi la metodele soţilor Warren.

Preşedintele şi COO al companiei New Line Cinema, Toby Emmerich, a declarat: "James Wan a făcut un film fenomenal şi publicul este de acord cu mine în această privinţă, lucru care se reflectă şi în punctajul CinemaScore, reacţiile primite via social media şi mai ales ca prezenţă în cinema".

James Wan ("Puzzle mortal", "Insidious") a regizat filmul după scenariul scris de Chad Hayes şi Carey W. Hayes ("Zece semne rele"). Filmul a fost produs de Tony DeRosa-Grund, Peter Safran şi Rob Cowan, iar Walter Hama şi Dave Neustadter au fost producătorii executivi. Echipa creativă a filmului "Insidious" s-a reunit cu regizorul James Wan: directorul de imagine Johny R. Leonetti, editorul Kirk Morri, designerul de costume Kristin M. Burke, compozitorul Joseph Bishara şi scenograful filmului "Puzzle mortal", Julie Berghoff.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/filmul-the-conjuring-a-incasat-peste-100-de-milioane-de-dolari-in-sua-video-11238790
11238790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.