Filmele "12 years a slave" şi "Gravity" au împărţit premiile BAFTA

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 februarie 2014 59 afişări

Cel mai bun film al anului a fost desemnat "12 years a slave", în vreme ce "Gravity" a primit premiul pentru cel mai bun film britanic al anului.

Filmele "12 years a slave" şi "Gravity" au împărţit premiile BAFTA

"12 years a slave", film care spune povestea lui Solomon Northup, a mai câştigat la categoria Cel mai bun actor în rol principal (Chiwetel Ejiofor). "Gravity" a mai fost recompensat cu premii la categoriile Cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron), Cea mai bună cinematografie, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun sunet şi Cele mai bune efecte vizuale.

Printre câştigători s-au mai numărat Jennifer Lawrence (cea mai bună actriţă în rol secundar pentru "American Hustle"), Cate Blanchett (cea mai bună actriţă în rol principal pentru "Blue Jasmine") şi Barkhad Abdi (cel mai bun actor în rol secundar pentru "Captain Phillips").

Premiile BAFTA reprezintă echivalentul britanic al premiilor Oscar şi sunt considerate, alături de Globurile de Aur, cele mai relevante premii acordate înainte premiilor Academiei Americane.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/filmele-12-years-a-slave-si-gravity-au-impartit-premiile-bafta-12098353
12098353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.