Cenusareasa stie (si castiga) tot

Postat la 03 martie 2009 18 afişări

“Slumdog Millionaire” are in lista de premii opt Oscaruri (din zece nominalizari), patru Globuri de Aur, sapte premii BAFTA si mai toate trofeele acordate de breslele de la Hollywood.

 

Cu un pantofior de clestar (a se citi buget) in valoare de doar 15 milioane de dolari, aventura indiana a britanicului Danny Boyle lasa in urma “Strania poveste a lui Benjamin Button” (3 Oscaruri din 13 nominalizari, la un buget de 150 de milioane). Si cand te gandesti ca a fost cat pe ce sa fie lansat direct pe DVD, n-ai cum sa nu-ti spui ca ceva e putred la Hollywood.

 

Nu mai conteaza acum cat de bun e “Slumdog Millionare” (in romaneste “Vagabondul milionar”) si cat de (ne)meritate sunt trofeele primite. Cine incearca sa-l puna laolalta cu megaproductii de la Hollywood va vedea ca aceasta poveste a unui vagabond indian care ajunge sa soarba din megacocteilul dragostei si-al bunastarii nu reuseste cu niciun chip sa se potriveasca in forma atat de repetitiva a filmului hollywoodian. Dar povestea “Vagabondului” si a atat de comunului sau protagonist, Jamal (Dev Patel), este dublata de periplul prin nimic mai putin aventuros al acestei productii, venite ca de nicaieri, care mai are putin si ajunge la incasari de zece ori cat bugetul.

 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cenusareasa-stie-si-castiga-tot-4016754
4016754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.