Cum vor arăta avioanele ecologice ale viitorului (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 iulie 2012 81 afişări

Cercetătorii şi inginerii de la Boeing, Northrop Grumman sau MIT au pus la punct, de-a lungul anului trecut, concepte de avioane care să împlinească visul ecologic al NASA: avioanele viitorului să consume cu 50% mai puţin combustibil decât în 1998, să genereze cu 75% mai puţine emisii poluante şi să scadă cu 83% suprafaţa zonelor afectate de zgomotul aeroporturilor.

Space.com a prezentat imagini cu câteva dintre conceptele lansate, ale căror inovaţii de design vizează accentuarea spectaculoasă a aspectului aerodinamic, schimbarea designului aripilor (care devin ori mai lungi şi mai subţiri, ori atât de late încât acoperă practic tot avionul sau se unesc într-o singură aripă, fabricată din materiale uşoare compozite, care ocoleşte corpul avionului), reducerea dimensiunilor de ansamblu ale avionului ori schimbarea amplasamentului motoarelor şi izolarea lor mai bună în raport cu restul avionului, astfel încât să fie redusă poluarea fonică.

Foto: NASA/companiile

VEZI MAI JOS SI ALTE GALERII FOTO

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-vor-arata-avioanele-ecologice-ale-viitorului-galerie-foto-9895899
9895899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.