Cele mai excentrice picturi din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 25 iunie 2011 234 afişări

Gunoiul unora, mediul potrivit de exprimare a creativitatii altora. Aceasta este credinta artistului britanic Ben Wilson, care foloseste pentru operele sale nici mai mult nici mai putin decat guma aruncata de altii, pe care o gaseste lipita pe caldaram.

Artistul are deja la activ cateva mii de picturi pe guma de mestecat, subiectele abordate fiind diverse: animale, peisaje, portrete, mici mesaje de dragoste sau multumire. Ideea de a alege aceasta modalitate de expresie i-a venit vazand cata guma este aruncata pe strada de oamenii neglijenti. Ca sa se poata dedica excentricei sale arte, se intretine vanzand din cand in cand cate un tablou obisnuit pictat de el si este ajutat cu bani si de prietena sa.

Cele mai excentrice picturi din lume (GALERIE FOTO)

Pe guma de mestecat picteaza fie dupa inspiratie, fie la cerere: cele mai multe opere sunt realizate in cartierul unde locuieste si reprezinta o istorie in imagini a acestuia. Provenit dintr-o familie de artisti, Ben Wilson a preferat intotdeauna mijloace de exprimare mai neconventionale - in trecut a realizat structuri enorme din lemn amplasate in padure sau pe camp, inclusiv in SUA sau Australia.

Crearea unei picturi pe guma de mestecat dureaza de la cateva ore la cateva zile, iar opera rezultata poate rezista pe caldaram chiar si cativa ani. Artistul lucreaza in general cu public, curiosii fiind atrasi de omul intins pe jos si foarte concentrat la ceea ce face, iar uneori ii cer sa picteze ceva si pentru ei sau sa le scrie un mesaj.

Au fost cazuri cand s-a sesizat si politia, care in general pleaca dupa ce Wilson reuseste sa convinga agentii ca nu el a aruncat guma pe jos. Odata chiar a fost dus la sectie si eliberat numai dupa ce admiratorii sai au trimis politiei scrisori in care cereau sa fie pus in libertate.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cele-mai-excentrice-picturi-din-lume-galerie-foto-8387453
8387453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.