Viziunea erotică a lumii

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 17 iunie 2012 48 afişări

Scriitorul chilian Jorge Edwards (strălucit diplomat până la lovitura de stat care a dus la prăbuşirea regimului lui Salvador Allende şi ulterior devenit persona non grata în propria ţară) porneşte în acest roman de la unul dintre cele mai cunoscute şi mai dense erotic tablouri ale veacului al XIX-lea, "Originea lumii" al lui Gustave Courbet.

De-a lungul paginilor veţi simţi luminile şi umbrele provocatoare ale acestei pânze, în mod direct sau prin intermediul permanentelor referiri la ea făcute de doctorul Patricio Illanes, un chilian exilat la Paris. Acolo, în extazul cromatic şi al liniilor lui Courbet, Patricio nu se poate împiedica să descopere voluptuoasa frumuseţe a propriei sale soţii, de care este iremediabil îndrăgostit.

Printre prietenii săi parizieni (de origine chiliană) se află însă şi Felipe Diaz, un ziarist sexagenar care este şi un incorigibil Don Juan.

Jorge Edwards, "Originea lumii", Editura Art, Bucureşti, 2012

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/viziunea-erotica-a-lumii-9754245
9754245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.