Visele unei generatii

Postat la 16 octombrie 2010 12 afişări

Anca, o tanara dornica sa ajunga in celebra trupa de dans a irlandezului Michael Flatley, e nevoita sa revina in tara inainte sa afle rezultatul probelor date la Dublin, cand primeste un SMS referitor la un accident al mamei sale.

Tanara nu ajunge decat la inmormantare, dupa care se incapataneaza sa afle daca cineva i-ar fi dorit moartea mamei si de ce. Din scotociri in arhive, sunt scoase la lumina secrete sumbre de aproape o jumatate de veac.

Prin destinul a trei generatii de femei - mama, fiica, nepoata - sunt desfoliate realitatile unei Romanii postbelice in care s-a instapanit comunismul (atunci cand au venit peste tara evenimente si evenimente, nationalizare, stabilizare, moartea lui Stalin), s-au faramat destine, s-au nascut sperante, s-au schimbat structuri si s-a nascocit o revolutie pe care nimeni n-o intelege. Fiecare generatie are visele ei pe care e nevoita sa si le sufoce.

Stelian Turlea - "Trei femei", Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Stelian Turlea,
Michael Flatley,
Stalin
/arta-si-societate/carte/visele-unei-generatii-7482996
7482996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.