Varsta inocentei

Postat la 18 septembrie 2009 49 afişări

Ajunsa in categoria de autori de best-seller-uri, mai ales dupa ce romanul sau “Fata cu cercel de perla” a fost ecranizat, Tracy Chevalier revine cu un roman dickensian, in care apare figura tulburatoare a genialului poet romantic William Blake.

Departe de orice fel de clisee, ea recreeaza un cotidian ultrarealist, cu unghere nestiute, stradute obscure si planuri de ansamblu de o remarcabila frumusete a detaliului: ne aflam in Londra anului 1792, in clipa cand ebenistul Thomas Kellaway ia in serios invitatia lui Philip Astley, directorul unui circ ambulant aflat in trecere prin Dorset, satul in care locuia, si se duce in capitala regatului sa-si incerce norocul. Va fi insotit de copiii sai, Jem si Maisie, impreuna cu care va privi, cu ochi inocenti, viata tumultuoasa si necrutatoare a marelui oras.

TRACY CHEVALIER

"SIMETRIA DE TEMUT", EDITURA POLIROM, IASI, 2009

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/varsta-inocentei-4910724
4910724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.