Vantul razbunarii

Postat la 03 aprilie 2008 11 afişări

Lui Julie Parsons i-au fost indeajuns doua romane (“Mary, Mary” si “The Courtship Gift”) ca sa intre in selecta galerie a doamnelor thriller-ului anglo-saxon, alaturi de figuri precum Elizabeth George, Ruth Rendell si Patricia Cornwell.

Nascuta in Noua Zeelanda, Julie a crescut insa in Irlanda, tara in spatiile careia si-a plasat actiunea majoritatii romanelor sale (vreo sase pana in prezent). Acest lucru se intampla si in „Clepsidra”, roman care se petrece intr-un loc pasnic in aparenta, dar care va fi sfichiuit de vantul rece al resentimentelor si al razbunarii.

Ne aflam in Trawbawn, o proprietate situata pe malul marii in Irlanda, care apartine Lydiei Beauchamp. Isi face aparitia Adam Smith, zilier pe pe vapoarele de pescuit din zona, un individ fara capatai. Intalnirea dintre ei nu poate fi pusa pe seama hazardului: Adam are un trecut incarcat de violenta si este pe cale sa-si pregateasca o razbunare sangeroasa.

Julie Parsons, „Clepsidra”, Editura Minerva 2008

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Parsons,
Clepsidra
/arta-si-societate/carte/vantul-razbunarii-2517563
2517563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.