Urmatorul Umberto Eco?

Postat la 21 februarie 2008 1 afişăre

Scriitorul italian Valerio Massimo Manfredi are formatie de arheolog, cu specializare in topografie si in istoria etruscilor.

Desi si-a inceput activitatea literara la sfarsitul anilor 80, Manfredi a inceput sa fie cunoscut si apreciat (multi dintre fanii sai din Peninsula il aseamana cu Umberto Eco) de-abia dupa publicarea unei impresionante trilogii dedicate lui Alexandru cel Mare (1998), care se inspira din Plutarh, Plinius sau Demostene.

„Oracolul”, cartea sa din 1990, tiparita acum de editura Allfa, ne plaseaza insa in contemporaneitate: ne aflam in Atena, in anul 1973, in timpul revoltelor studentesti din Piata Politehnicii. Cu putina vreme inainte de declansarea razmeritei, un eminent arheolog moare in conditii inexplicabile, dupa ce descoperise vasul de aur al miticului Tiresias, profetul antic.

Ce legatura exista intre acest vas ritualic si seria de crime petrecute in Grecia acelor ani?

Valerio Massimo Manfredi, „Oracolul”, Editura Allfa, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/urmatorul-umberto-eco-2405741
2405741
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.