Un antierou al vremii noastre

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 04 septembrie 2011 23 afişări

După ce a scris "primul western siberian" (vorbim despre bestsellerul său din 2005, "People’s Act of Love", tradus şi în româneşte), scoţianul James Meek revine la filonul romantic, care-i este mult mai apropiat.

Ne aflăm în Afganistan, la Jabal-os-Saraj, în octombrie 2001. Adam Kellas, divorţat, dezamăgit de viaţă şi devenit, în lipsă de ceva mai bun, reporter de război, încearcă să scrie un thriller geopolitic care să-l facă celebru şi bogat. Până una-alta, se îndrăgosteşte (deşi credea că e imun la dragoste) de o corespondentă de război a unui jurnal american, frumoasa Astrid. După ce părăseşte frontul afgan, ajunge în SUA, unde arde de nerăbdare s-o întâlnească pe femeia visurilor lui, care - surpriză! - nu numai că nu-l aştepta, dar nici măcar nu dorea să-l vadă.

Un roman despre singurătate, despre ambiţii avortate şi speranţe înfrânte, despre dificultatea de a comunica.

James Meek, "Începem coborârea", Editura Humanitas Fiction, Bucureşti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/un-antierou-al-vremii-noastre-8694109
8694109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.