Secretul amprentelor genetice

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 12 februarie 2012 16 afişări

În acest volum, starul este, ca şi până acum, căpitanul Adamsberg, adică Maigret-ul scriitoarei franceze care publică sub pseudonimul Fred Vargas. Atât doar că, în noua sa confruntare cu crima, spre deosebire de eroicele sale apariţii anterioare, poliţistul este pus într-o situaţie neobişnuită.

Despre ce este vorba: Adamsberg şi brigada sa de la comisariatul 13 sunt invitaţi la un stagiu de instruire, având ca temă amprentele genetice, în Québec. Înaintea plecării, căpitanul află, prin intermediul presei, de o crimă provocată prin trei lovituri aliniate de cuţit şi este cuprins de îndată de o teribilă anxietate, căreia încearcă să-i descopere temeiuri raţionale. Rememorându-şi trecutul personal, ajunge la sursa straniei senzaţii de disconfort: dispariţia fratelui său Raphael, cu 30 de ani în urmă.

Ancheta pe care a întreprins-o atunci i-a îngăduit suspectului să evite puşcăria, dar nu şi să producă probe indubitabile ale inocenţei sale. Victima fusese ucisă, ca şi acum, printr-o triplă înţepătură, de către un personaj diabolic. A mers pe urmele ucigaşului ani la rând, dar acesta s-a dovedit mai puternic şi mai şiret. La 14 ani după prezumtiva lui moarte, iată-l că apare din nou.

Fred Vargas, "Tridentul lui Neptun", Editura Trei, Bucureşti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/secretul-amprentelor-genetice-9227108
9227108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.