Romanul enciclopedie

Postat la 31 mai 2010 10 afişări

Sunt carti pe care le citesti si le uiti instantaneu si sunt altele care pur si simplu iti trezesc pofta de a descoperi lumea si de a devora literatura.

Romanul "Acolo unde tigrii sunt la ei acasa", scris de Jean-Marie Blas de Roblès, este genul de carte care te pune pe ganduri. Debuteaza ca un roman de aventuri - un corespondent de presa din regiunea Nordeste din Brazilia, Eleazard von Wogau, descopera un personaj straniu, real, un calugar considerat cel mai mare savant al tuturor timpurilor.

Eleazard, un scriitor nerealizat, care se retrage in orasul baroc Alantara, devine, pe masura ce parcurge textul despre viata calugarului, fascinat de teoriile si enigmele destinului personajului. Romanul are o intriga bogata, desfasurata pe mai multe planuri, iar lectura seamana cu un joc de descifrare a mesajelor care raman enigmatice in ochii neinitiatilor.

JEAN-MARIE BLAS DE ROBLÈS

"Acolo unde tigrii sunt la ei acasa", Editura Trei, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Jean-Marie Blas de Roblès,
tigri
/arta-si-societate/carte/romanul-enciclopedie-6197842
6197842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.