O salcie care nu se pleaca

Postat la 21 noiembrie 2010 25 afişări

Inca o poveste invaluitoare iesita de sub condeiul Ancheei Min, cea care ne-a delectat deja, in Biblioteca Polirom, cu volumul de memorii "Azaleea rosie" si cu romanul "Ultima imparateasa".

Dupa ce micuta chinezoaica Salcia Yee isi pierde mama, ca sa supravietuiasca si sa alunge mizeria si foamea, se vede silita sa fure. Intr-o zi este surprinsa in plin delict de catre o alta fetita, o occidentala - viitoarea laureata a premiului Pulitzer si a premiului Nobel, Pearl Buck (Perla Chinei). In acordurile prieteniei care se naste spontan intre cele doua fete, ni se perinda prin fata ochilor intreaga istorie a perioadei maoiste, de la caderea dinastiei imperiale, pana la nasterea republicii, invazia japoneza, razboiul civil si perioada comunismului triumfator.

Pentru ca devine opozanta a regimului, Pearl Buck isi vede refuzata intrarea in China populara, iar prietena ei din copilarie, Salcia, va fi persecutata si umilita in cele mai atroce chipuri, fara sa tradeze vreo clipa vechea prietenie.

Anchee Min, "Perla Chinei", Editura Polirom, Iasi, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
roman,
Anchee Min,
Perla Chinei,
Pearl Buck
/arta-si-societate/carte/o-salcie-care-nu-se-pleaca-7731342
7731342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.