Nebanuitele cai ale tandretii

Postat la 28 noiembrie 2010 11 afişări

Si dupa ce a luat Nobelul pentru literatura, in 2006, Orhan Pamuk scrie cu aceeasi pofta si la fel de convingator. Noul sau roman, "Muzeul inocentei", ne surprinde, pe crica 700 de pagini. cu relatarea unei povesti de dragoste pline de dramatism din Istanbulul anilor '70 ai secolului trecut – o perioada cand Turcia tocmai incepea sa devina receptiva la valorile modernitatii occidentale.

Kemal, protagonistul istoriei din aceasta carte, cu putin timp inainte de logodna sa cu frumoasa Sibel, incepe o relatie cu o verisoara indepartata, Fisun, o tanara fermecatoare care tocmai isi pregateste examenul de admitere la universitate. Intalnirea dintre cei doi se va transforma intr-o aventura pasionala fierbinte, care insa nu il va impiedica pe Kemal sa-si continue relatia cu viitoarea lui logodnica. Incercarea lui de a-si trai sentimentele se va izbi de oprelistile pe care societatea le va ridica in cale.

Despre acest "Muzeu al inocentei", Pamuk marturisea ca "este cel mai tandru roman sau, scris cu "cea mai mare rabdare si respect pentru oameni".

Orhan Pamuk, "Muzeul inocentei", Editura Polirom, Iasi, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Orhan Pamuk,
roman,
Muzeul inocentei,
Turcia
/arta-si-societate/carte/nebanuitele-cai-ale-tandretii-7756535
7756535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.