Misterele Londrei lui Jack Spintecatorul

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 27 februarie 2011 105 afişări

Celor care gusta romanele gotice si atmosfera sumbra a Londrei din vremea lui Jack Spintecatorul, autorul australian James Bradley (romancier, dar si jurnalist si critic literar) le ofera un intens prilej de delectare.

Ne aflam, deci, in capitala britanica, in anul de gratie 1826, cand junele Gabriel Swift devine ucenicul promitator al unui eminent chirurg, Edwin Poll. Vizionar, acesta se straduieste sa priceapa natura fiintei umane disecand cadavre. Pentru el, progresul stiintific are un pret cumplit: oprobriul total al unei societati care nu se vede dispusa sa renunte la unul dintre cele mai vechi tabuuri ale sale.

Pentru a-si procura materialul de studiu, el face apel la serviciile unei bande de "resurrectionists", de profanatori de morminte, lipsiti de scrupule, intunecati ca si criptele pe care le violeaza. Atunci cand cade sub influenta malefica a capeteniei lor, Lucan, Gabriel incepe, printre aburi de alcool si fum de opiu, sa coboare in infern, in maruntaiele unei metropole monstruoase, fara sa se mai poata opune.

James Bradley, "Hotul de trupuri", Editura Litera, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/misterele-londrei-lui-jack-spintecatorul-8014280
8014280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.