Matematica si magie

Postat la 21 februarie 2008 1 afişăre

Doctor in biofizica si biochimie, Clifford A. Pickover detine patentul catorva zeci de inventii, lucreaza in cercetare, e membru in colegiul de redactie al unor reviste cu caracter stiintific si a scris circa treizeci de carti despre computere si creativitate, arta, matematica, gauri negre, inteligenta umana, calatoriile in timp, viata extraterestrilor.

Volumul de fata e o calatorie prin matematica, dar si prin natura si cultura, pornind de la realitate a benzii lui Möbius.

„La prima vedere, e foarte simplu: iei o fasie de hartie si, dupa ce o rasucesti o data, lipesti capetele unul de altul. Dar, cand incepi sa cercetezi proprietatile obiectului obtinut, ca, desi fasia initiala are doua suprafete, cea rezultata are una singura”.

Sub condeiul lui Pickover, acest obiect descoperit (sau inventat) de August Möbius pe la mijlocul secolului al XIX-lea pare sa faca parte din recuzita unui magician.

Clifford A. Pickover, „Banda lui Möbius”, Editura Humanitas, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Clifford A. Pickover
/arta-si-societate/carte/matematica-si-magie-2405742
2405742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.