Jocuri şi exerciţii pentru ascuţit mintea

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 13 noiembrie 2011 355 afişări

"Marea carte a jocurilor minţii" este acum mică. Adică ceea ce fusese publicat cu doi ani în urmă în format de album, de către aceeaşi editură Litera, apare acum în dimensiuni de buzunar.

Ideea este bună, pentru că volumul poate fi răsfoit "la munte şi la mare, în orice-mprejurare", în metrou, sau în tramvai, în drum spre şcoală sau spre serviciu. În această adevărată enciclopedie a divertismenului inteligent, cuprinzătoare, atractivă şi antrenantă, Ivan Moscovich şi-a adunat cele mai ingenioase găselniţe personale, cărora le-a alăturat enigme concepute de alţi savanţi renumiţi.

Exerciţiile, problemele, jocurile matematice, paradoxurile, formele excepţionale, iluziile optice şi alte mistere, originale sau clasice, sunt ilustrate cu sute de imagini color. Grupate pe grade de dificultate (10 niveluri) şi avand la sfarşitul volumului soluţiile, aceste probleme distractive au darul, între altele, de a te învăţa "cum să gandeşti atunci cand te confrunţi cu o problemă reală".

Ivan Moscovich, "Marea carte a jocurilor minţii", Editura Litera, Bucureşti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/jocuri-si-exercitii-pentru-ascutit-mintea-8967370
8967370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.