Invataturile lui Seth Godin catre tribul sau

Postat la 13 martie 2011 102 afişări

O carte despre leadership, menita sa va indemne sa abordati cu indrazneala o noua afacere, o carte destinata celor care sunt terorizati de ideea esecului si se simt prea mici si fragili pentru a izbuti in viata.

Ca sa ne ridice moralul, Seth Godin ne demonstreaza, cu o lunga suita de exemple, ca liderii nu au trasaturi comune, cu exceptia acestora: refuzul constructiv al status quo-ului, o energie si un optimism care le ingaduie sa schimbe lucrurile si sa ofere o platforma de actiune celor care doresc sa-i urmeze. Asta pentru ca, sustine el, "nu puteti fi lider de unul singur". Aveti nevoie de un trib, adica de "un grup de persoane conectate intre ele, conectate la un lider si conectate la o idee".

Asa ca nu va ramane decat sa va creati propriul trib sau sa gasiti un trib care are nevoie de dumneavoastra. Godin ofera suficiente exemple de reusita, in dezordine, dar intotdeauna cu speranta ca va va scoate din rutina.

Seth Godin, "Triburi", Editura Publica, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/invataturile-lui-seth-godin-catre-tribul-sau-8055826
8055826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.