Greuceanu, file de poveste

Postat la 14 februarie 2008 3 afişări

Acest “roman cu un politist", ultima productie de fictiune semnata de Stelian Turlea, se desfasoara intr-un oras din România in care domneste teroarea lumii interlope.

Aici, un candidat la primarie promite cu sinceritate sa puna ordine, manat si de faptul ca fiica lui a fost batuta cu bestialitate.

Desi candidatul iese primar la alegeri, ii este peste putinta sa aduca liniste orasului. Fara sa-si propuna asta, un politist pe nume Greuceanu il va ajuta sa-i elimine pe capii lumii interlope. Greuceanu descopera o fabrica de diamante la marginea orasului, despre a carei existenta nu stia nimeni.

De aici sunt trimise afara din tara diamante, fara taxe si fara stirea autoritatilor. Implicati sunt doi frati, impreuna cu tatal lor, Tartorul +l Batran. Personajele din basmul celebru sunt transpuse in lumea de azi: zmeii, cum s-a putut vedea, sunt o familie de gangsteri, iar incercarile prin care trece Greuceanu sunt afaceri celebre din lumea româneasca a ultimelor doua decenii.

Stelian Turlea, “Greuceanu”, Editura Paralela 45, Pitesti, 2008

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Stelian Turlea
/arta-si-societate/carte/greuceanu-file-de-poveste-2385739
2385739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.